Όταν ξεμύτισα..ερωτεύτηκα τον καλύτερο μου φίλο

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009



Χρόνια χαμένα, χρόνια δυστυχίας, χρόνια που ένιωθα εγκλωβισμένος σε ένα άψυχο και άνευρο σώμα ήταν τα χρόνια που πέρασαν. Δε μπορώ να πω έχω φίλους, έχω τη σχολή μου, έχω την οικογένεια μου αλλά δεν είχα τον εαυτό μου.
Όλα αυτά έμελλε να αλλάξουν κάτω από την πίεση φυσικών εξελίξεων, σκληρών αλλά καθοριστικών για την εξέλιξη της προσωπικότητας μου. Ήταν τότε που συνειδητοποίησα ότι:"είναι τώρα ή ποτέ" τη στιγμή που η μητέρα μου ήταν στην εντατική. Τότε κατάλαβα πόσο ρευστά είναι τα πράγματα και ότι πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή γιατί δε θα μας δοθούν πολλές ευκαιρίες για να συμπεριφερόμαστε ανόητα στον εαυτό μας.
Ήρθε μετά ο έρωτας για ένα φίλο μου gay που μέχρι και σε αυτόν έτρεμα να αποκαλύψω τη φύση μου. Η βαθιά αγάπη που ένιωθα μου έδωσε τη δύναμη να ψελλίσω τις λυτρωτικές αυτές λέξεις:"Είμαι gay". Μετά έγιναν όλα τόσα φυσικά, τον αγάπησα μέρα με τη μέρα περισσότερο. Υπήρχε βέβαια ένα εμπόδιο, είχε σχέση, είχε γνωρίσει ένα παιδί με το οποίο ήταν πολύ ενθουσιασμένος και ερωτευμένος. Βέβαια από την άλλη πλευρά δεν υπήρχαν ίδια συναισθήματα και γι' αυτό αρκετές φορές με είχε ρωτήσει αν έπρεπε να τον χωρίσει. Εγώ βασανιζόμουν, δεν του αποκάλυπτα την αγάπη μου για ήθελα να είναι ευτυχισμένος εκεί που είναι. Η αγάπη μου για τον Α δεν είναι αγάπη για να μπαλώσει τις δικές μου ανασφάλειες αλλά αγάπη ειλικρινής και ανιδιοτελής.
Τα γεγονότα με ανάγκασαν να του ομολογήσω ότι είμαι ερωτευμένος, αυτός χώρισε τον περίφημο Δ για να δώσει την ευκαιρία σε εμάς.
Όμορφο love story αλλά επειδή το σύμπαν δε συνωμότησε έληξε μετά από 2 μήνες. Ο Α δε μπόρεσε να με ερωτευτεί, είχε κουραστεί πλέον. Τον ρώτησα γιατί δε μου το είπε νωρίτερα και μου απαντά:"Πιστεύω ότι είσαι ο ιδανικός άνθρωπος για εμένα, ότι με καταλαβαίνεις. Νομίζω ότι υπό άλλες συνθήκες θα ήμουν τρελός και παλαβός μαζί σου αλλά στην παρούσα φάση δεν έχω τη διάθεση να νιώσω έρωτα. Παρόλα αυτά πίεζα συνέχεια τον εαυτό μου να σε ερωτευτεί γιατί πιστεύω ότι το αξίζεις. Είχα ψάξει στο google:" How to fall in love with your best friend" αλλά δεν μου έδωσε απαντήσεις."
Τότε ένιωσα τον πιο σκληρό εαυτό του έρωτα, νιώθω πώς είναι να αγαπάς τρελά και να μην υπάρχει ανταπόδοση. Πώς είναι να τον βλέπεις κάθε ημέρα, να θες να τον αγγίξεις και να σκέφτεσαι ότι είναι ανώφελο. Πώς είναι να πονάς και να προσπαθείς να σταθείς στα πόδια σου, να ξεχάσεις, να προχωρήσεις μπροστά.
Ήταν τότε που απογοητεύτηκα ξανά από τους gay γιατί κατάλαβα ότι ενώ ήμουν η πρώτη του σχέση που του αφιερώθηκε ολοκληρωτικά αυτός δεν είχε τη διάθεση να αφιερωθεί. Τον έβλεπα τόσα χρόνια να τρέχει πίσω από τους άλλους και όταν του δόθηκε η ευκαιρία να έχει αυτό που ονειρευόταν όλη του τη ζωή την πέταξε.
Πληγώθηκα από αυτόν τον άνθρωπο αλλά δε μπορώ να τον κατηγορήσω επειδή δε θέλει να έχει σχέση μαζί μου. Ξέρω ότι με αγαπάει και ότι εγώ τον αγαπάω και θέλω να μείνουμε φίλοι. Έχουμε περάσει τόσα μαζί από το σχολείο μέχρι τώρα, μου λέει ότι είμαι ο άνθρωπος της ζωής του.
Και τώρα ήρθε η σειρά μου να ρωτήσω τον Άγιο Γούγλη:" Πώς να πάψω να είμαι ερωτευμένος με τον καλύτερο μου φίλο; Πες μου google.com, πώς;"!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

hi stelio....eimai o petros apo to 10percent....s euxaristo gia tin prosklisi...!!!theoro pos eisai apo tous pio tuxerous...o filos sou eixe ta kotsia toulaxiston na sto pei sta isia,ki auto einai spaniotato fainomeno.....den eimaste oloi oi gay idioi opos oute kai oi str8!!!oloi psaxnoume gia to kalutero kathimerina ki auto mas dinei zwi....an ta paratisoume einai san na paratame th zwh mas ki auto einai adiko!!!!i apopsi mou einai pos an sunexizetai na eiste mazi sunexeia oute tha proxoriseis oute tha ton ksexaseis....prospathise na ton vlepeis araiotera....tha sou kanei kalo gia ligo.....ki arxise epitelous na psaxneis gia ton kalutero pou tha sou dothei kai tha tou dotheis,....aisiodoksia vre!!!!!katalavaino pos i katastasi einai duskoli tora alla na deis pou se kana mina tha ti vlepeis kai tha gelas,,,this is the life!!!!!upomoni gia olous mas tha vrethei to kalutero pou theloume....arkei na to zitisoume kai na to psaksoume!!!!!!opos eipes i zwi einai mikri gia na exeis kollimata.....kala na pernas

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα! Δεν θα κάνω σχόλια για το πρώτο κείμενό σου, αν και ένα συγκεκριμένο κομμάτι μού εντυπώθηκε και θα ήθελα να το συζητήσουμε. Θέλω όμως να σου πω πως έχεις καθυστερήσει πολύ να γράψεις κάτι καινούριο. Και αναρωτιέμαι γιατί. Ήδη (σου) συμβαίνουν πράγματα που θα ήθελα να τα δω αναρτημένα. Ελπίζω να μην ήταν το μπλογκ απλά ένας ενθουσιασμός που τώρα έχει περάσει. Και μου είχες υποσχεθεί ότι θα έγραφες κάτι για εκείνη την "φαεινή" μου ιδέα που έμεινε στα λόγια και απέτυχε παταγωδώς... Τέλος, μου άρεσε το σχόλιο του Πέτρου: ειλικρινές και αισιόδοξο! (οι συμβουλές είναι για να τις ακολουθούμε ή για να μην τις ακολουθούμε και μετά να μετανιώνουμε)

GayDreamer είπε...

Ευχαριστώ για τα σχόλια σας, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Γιατί έχω να γράψω τόσο καιρό;
Μμμ δεν ξέρω, απλώς δεν ξέρω. Είμαι τόσο μπερδεμένος και δεν έχω καν την όρεξη να ξεμπερδευτώ. Είμαι κουρασμένος νομίζω. Αλλά ήρθε η ώρα για ένα δεύτερο άρθρο.
Ευχαριστώ!

Mailo® είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Mailo® είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ήθελα να περιμένω λίγο πριν γράψω κάτι εδώ…

Ήθελα να κατασταλάξουν κάποια πράγματα μέσα μου που νιώθω εδώ και αρκετό καιρό. Έπρεπε να τα ερμηνεύσω σωστά… να είμαι σίγουρος… να μην κάνω το παραμικρό λάθος…

Πέρασαν λίγες μόνο μέρες από αυτά που περιγράφεις κι έγιναν κι άλλα… και γνωρίζω πως δε θα σταματήσουν να γίνονται…

Διάβασα και ξαναδιάβασα τις αναρτήσεις σου, ακούω τα τραγούδια και χαζεύω τις φωτογραφίες που με προσοχή και νόημα έχεις επιλέξει…

Έχεις ανοίξει ένα παράθυρο στη ψυχή σου κι εγώ κοιτώ μέσα της. Και βλέπω ένα σωρό πράγματα. Αντικρίζω ένα πλούσιο κόσμο συναισθημάτων και μια πολύ γλυκιά…, ευαίσθητη και ταυτόχρονα πληγωμένη ψυχούλα.

Μπορώ να φανταστώ και να νιώσω πόσο σε έχει στεναχωρήσει και συνεχίζει να σε στεναχωρεί αυτή η κατάσταση. Το δάκρυ σου, έχει κυλήσει και στο δικό μου πρόσωπο…

Όμως πρόσεχε… Μην αφήσεις το πόνο να σε τυλίξει στα σκοτάδια του.
Μην αναλωθείς να βρίσκεις απαντήσεις στα ψυχοφθόρα «ΠΩΣ» και «ΓΙΑΤΙ». Απλά δεν λειτούργησε μεταξύ σας. Δέξου το έστω δογματικά πλέον. Θα συμφωνήσω σε αρκετά σημεία με το προηγούμενο αναγνώστη σου… όπως στο ότι ο Νίκος δεν θα έκανε συνειδητά κάτι για να σε πληγώσει. Όμως όσο εσύ προσπαθείς να πάρεις από το Νίκο πράγματα που όπως και ο ίδιος σου έχει δηλώσει ξεκάθαρα και επανειλημμένως, δεν μπορεί να σου δώσει , τόσο πιο πολύ θα μένεις εγκλωβισμένος σε αυτή τη κατάσταση με ελπίδες ψεύτικες και όνειρα ανεκπλήρωτα.


FORGIVE & FORGET … ΝΑΙ !!!... ΚΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΞΗ !!!


Κλείσε αυτό το κεφάλαιο μέσα σου όσο πιο σύντομα μπορείς. Και άνοιξε λίγο περισσότερο τα μάτια σου. Και τότε που ξέρεις… μπορεί να δείς πράγματα που σου διέφευγαν τόσο καιρό… πράγματα όμορφα που θα σε ενθαρύνουν να κάνεις νέα βήματα, πολύ πιο σίγουρα και σταθερά… που θα σε κάνουν να εμπιστευτείς ξανά τη καρδιά σου και τους ανθρώπους.

Kαι τότε θα είσαι σε θέση να ΔΩΣΕΙΣ και να ΠΑΡΕΙΣ…
Τα FORGIVE & FORGET στη φωτογραφία, χωρίς το “FOR” μπροστά θα γίνουν GIVE & GET
στα χέρια της ψυχής σου με τα οποία θα μπορείς να προσφέρεις και να λαμβάνεις όλα όσα έχεις ανάγκη. Και τότε θα είσαι χαρούμενος κι ευτυχισμένος.

Κάτι που το έχεις τόσο πολύ ανάγκη , όπως όλοι μας, αλλά και που το ΑΞΙΖΕΙΣ πολύ !!!

Με πολύ αγάπη...!!!


Time to say
Let's forgive and forget
Time melts away
All the hurt and regret
For we live and learn
To forgive and forget
Love's foolish pride,
Deep inside
Turns to pain
I need you like flowers need the rain
Gently take me to your heart again
Let's forgive and forget
Love's foolish pride
Deep inside
Turns to pain
I need you like fire needs a flame
Warm and tender in your arms again
Let's forgive and forget
Forgive
Forget

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολλοί που σε ολόκληρη τη ζωή τους κάνουν σχέσεις αλλά ποτέ δεν έχουν καταφέρει να ερωτευθούν. Είναι επίσης πολλοί εκείνοι που άργησαν πολύ ή δεν τόλμησαν καν να μπουν στη διαδικασία. Είναι πολλοί κι εκείνοι που ερωτεύτηκαν πολλές φορές στη ζωή τους ή έστω και μία μόνο φορά.

Σχεδόν κανένας από αυτούς τους τελευταίους δεν βγήκε αλάβωτος από αυτό..., άλλος λίγο..., άλλος περισσότερο...

Όμως είμαι σίγουρος πως μέσα τους όλοι νιώθουν τυχεροί που κατάφεραν να το ζήσουν όσο κι αν κράτησε.

Είμαι σίγουρος πως έτσι νιώθεις κι εσύ.

Φύλλαξέ το καλά μέσα σου αυτά τα συναισθήματα και μόλις νιώσεις έτοιμος και δυνατός πάλι , συνέχισε.

Θα είναι δύσκολο αλλά θα τα καταφέρεις αν το θέλεις πραγματικά.

Η ζωή είναι μπροστά σου, δική σου και σου χαμογελά !

 

Browse